maanantai 20. syyskuuta 2010

Oikea väline oikeaan työhön

Työkaluja on tarjolla valtava määrä: on työnantajan viralliset vehkeet, on omat hyväksi havaitut, on sosiaalisen median sovellukset... Verkottuen-tiimissä meidän yksi tehtävämme on tutkia tarjontaa ja valita verkostomme käyttöön todennäköisesti sopivimmat palvelut ja niiden käyttötavat.

Case 'kokous'

Tänään meillä oli kokous, jonka pidimme Adobe Connect Pro -ohjelmalla. Se on toinen HAMKiin hankituista etäkokousjärjestelmistä, jonne on meidänkin tiimille perustettu oma neukkari. Käytännössä Outi ja Jaana istuivat Mustialassa samassa (fyysisessä) huoneessa, ja toinen johti puhetta toisen kirjatessa kokousmuistiota; Tuija osallistui omasta työhuoneestaan Hämeenlinnasta, samoin kuin Lotta naapurirakennuksesta. Leenaan yritettiin toimivaa yhteyttä kännykällä, mutta kun kuuluvuus oli huono, sovittiin istunnon tallenteesta.

Kokouksesta tehtiin siis muistio reaaliajassa. Se kopioitiin myös wikiin, joka on yksi tiimimme työskentelyalusta. Wikiin työskentelymme dokumentoituu, ja keskeneräisiin asioihin voi ottaa kantaa ajasta riippumatta.

Tieto toimintamme eri muodoista puolestaan kerätään henkilöstöportaaliin eli intraan. Sinne tulee mm. tiivis tiedote kokouksessamme käsittelemistämme asioista sekä linkki tallenteeseen. Tiimin jäsenille lähetetään varmaan vielä sähköposti, jossa kerrotaan kokouksesta ja muistutetaan muistion sijainnista.

Tämä blogiteksti tarjoaa yhden näkökulman kokouksessa käytyyn keskusteluun: minua kiinnostaa viestintä, joten nostan esiin itselleni olennaisen asian tähän julki. Joku muu poimi keskustelustamme toisenlaiset sisällöt ja toimii omalla ammattialallaan niitä edistäen.

Ei kaikesta kaikkea, vaan viisaasti valiten

Jokainen kokouksemme ei välttämättä synnytä muistiota, tallennetta, tiedotetta, sähköpostia sekä blogiartikkelia, mutta muistion lisäksi aina jonkun näistä. Meidän on tuotava työtämme julki useammalla kuin yhdellä tavalla ja mielellään monesta näkökulmasta, jotta erilaiset ihmiset löytävät toimintamme ja voivat osallistua siihen itselleen mielekkäällä tavalla.

Verkottuen-tiimi verkottaa kahdella tavalla: haluamme yhdistää ihmisiä organisaatiorajojen yli ja tahdomme saada verkossa toimimisen normaaliksi osaksi jokaisen työtä. Harjoittelemme näitä itsekin, ja uskomme yhdessä kokeilemisen ja onnistumisen olevan järkevin tapa edetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti