perjantai 12. marraskuuta 2010

Pikkulinnut laulavat, ihmisistä puhumattakaan

Sosiaalisen median webinaariviikon päätti tämän päivän Twitter-istunto. Yhden session aikana kirjoitettiin kaksi tviittiä ja saatiin selville kolme käyttäjää.

Istunnon sisältö oli tämä:
  1. Tutustu Twitteriin
  2. Perusta @Kayttajanimi ja laita naamasi näkyviin
  3. Etsi seurattavia ihmisiä ja organisaatioita
  4. Jos haluat seuraajia, markkinoi @Kayttajanimea ja
  5. osallistu keskusteluun sanomalla, toistamalla, jakamalla, julkaisemalla
  6. Muista myös mobiilikäyttö ja liitännäispalvelut (kuten Twitpic)
Osallistujamäärästä näki, että Twitter on vieraampi työkalu kuin vaikka Facebook. Nyt olisikin hyvä harjoitella yhdessä Twitterin käyttöä eli keksiä meille sopivia tapoja sen hyödyntämiseen esim. opetuksen tueksi, tutkimuksen palvelemiseksi, sidosryhmien seuraamiseksi tai signaalien luottamiseksi. Tapoja on vaikka kuinka: tarve määrittää työkalun käytön.

Miten sinä voisit työssäsi hyödyntää Twitteriä?

Linkit:
Webinaarin tallenne

3 kommenttia:

  1. Moi,

    Itse aloitin juuri Twitterin käytön parilla opintojaksolla. Olin aika yllättynyt, että opiskejatkaan eivät olleet juurikaan Twitteriä ennen käyttäneet! Sain siis jaksolle uuden oppimiskokemuksen tätä kautta.

    Mietin aluksi, miten saisin Tweetit kohdennettua juuri tälle opiskelijaryhmälle. Onneksi keksin #- merkin käytön. Tämän avulla voidaan tweetit etsiä helposti.

    Mielestäni opiskelijat innostuvat tämän käyttämiseen. Aiheenani on sijoitusmarkkinat ja tweettamme toisillemme sijoitusvinkkejä yms. aiheeseen liittyvää. Sopii erinomaisesti tähän käyttätarkoitukseen :-)

    Tuli taas intoa oppia lisää!

    Terkuin, @leenamm

    VastaaPoista
  2. Suuri yleisö ei ole vielä Suomessa löytänyt Twitteriä, niin tekstarikansaa kuin olemmekin.

    Pari lisävinkkiä:

    Tviittauksensa saa lähetettyä suoraan Facebookiin, LinkedIniin ja muihin palveluihin, jos haluaa kasvattaa vähällä vaivalla näkyvyyttä.

    Twitterin lisäksi kannattaa tutustua Qaikuun ja esim. sen seminaarikannuihin, joissa osallistujat tuottavat yhteisesti tilaisuuden muistiinpanot.

    VastaaPoista
  3. Twitterin avulla on helppoa ja hauskaa esim. seminaarin yhteydessä jakaa näkökulmia, pääkohtia ja tunnelmia yhteen laariin hashtagin (#) avulla.

    Android-puhelimen avulla olen löytänyt enemmän innostusta Twitteriin. Siinä Twitter on applikaation avulla integroitavissa puhelimeen tehokkaasti, ja saan tekstarin tavoin ilmoituksen aina kun minut on mainittu tai minulle lähetetään suora viesti.

    En ole synkannut tweetejä Facebookiin, koska käytän Facebookia ja Twitteriä hieman eri tavoin. Twitterissä viestintä on astetta kompaktimpaa.

    t. vesa_vilenius

    VastaaPoista