maanantai 18. lokakuuta 2010

Mobiilioppimisen hankesuunnittlu etenee

Perjantaina teimme Omina Mervi Janssonin kanssa pitkän päivän. Koitimme kirjoitella ESR -ohjelman hakulomakkeelle niitä toiveita ja ajatuksia, joita Oulun tapaamisessa oli esillä. Saimme hyvän alun, mutta työ jäi kesken.

Hankkeen ideana on luoda edellistyksiä mobillioppimisympäristöjen rakentamiseen tuottamalla toiminnallinen määrittely sekä rakentaa kokonaan mobiiliin perustuvia oppimisprosesseja aloille, jotka luotaisasti toimivat muualla kuin toimistoissa (mm. luonnonvara- ja kiinteistöala). Näiden alojen ja kokeilujen kautta voidaan toimintaa laajentaa koskemaan kaikkea koulutusta ja samalla laajentaa oppimisympäristöjä sinne missä oppiminen on kulloinkin parhalimmillaan.

Hankkeen haasteena on järkevän toiminnan ja budjetin yhteensovittaminen. Hankkeessa tavitaan monentyyppistä osaamista ja tärkeää on pystyä vahvistamaan Avomobiilit hankkeen aikana syntynyttä kansallista verkostoa (mobiilioppimisen sivustot). Esimerkiksi operaattoriyhteistyön rakentaminen on seuraavan vaiheen asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti